Tindenåla

Utmerkelsen Tindenåla ble innstiftet 1. januar 1998. Tindenåla skal virke motiverende på ivrige fjellklatrere og gi inspirasjon til å bestige klassiske fjell i Nordland. Hvis du ønsker å vite mer om Tindenåla og hvordan den kan bli din, les videre.

Utmerkelsen Tindenåla skal henge høyt, og skal være BKK's høyeste utmerkelse for aktivitet i Bodømiljøet. Fysisk er Tindenåla en pin som kan monteres på jakke, kjole e.l., og bør i alle fall bæres i festlige lag i regi av BKK. Nåla deles ut sammen med diplom. Tindenåla utdeles i forbindelse med årsfesten, og skal avstedbringe et rungende tre ganger tre hurra, og klappsalve fra alle medlemmer som er tilstede. Den æresbeviste skal gis anledning til å holde et inntil fem minutters innlegg, hvor nødvendig egen PR kan uttrykkes uten diskresjon. For å gjøre seg fortjent til Tindenåla må man være medlem av Bodø Klatreklubb og ha besteget følgende seks fjell:

  • Prekestoltind i Valnesfjord
  • Sjunkhatten i Sjunkfjorden
  • Stetinden i Tysfjord
  • Husbyviktind
  • Strandåtind på  Kjerringøy
  • Store Åselitind i Børvasstindan

Minimum to av disse bestigningene må gjøres på vinteren. Som vinter regnes perioden fra og med 1 november til og med 31. april. Bestigningene må dokumenteres med bilder og eller bekreftelse fra andre medlemmer i klubben. 

Kvalifiserer du til Tindenåla, må du gi styret beskjed om dette i god tid får årsfesten, da du skal får den utdelt der. Det er da også, selvsagt, et krav at du er tilstede på festen.