Tirsdagsklatring

Bodø klatreklubb har tirsdagsklatring hele året (med unntak av helligdager og i ferier). I vinterhalvåret (oktober-april) møtes klatreinteresserte i Mørkvedhallen klatresenter på messaninen kl. 18.00, mens i sommerhalvåret (mai-september) klatrer vi ute om været tillater det.

Ved tirsdagsklatring ute er oppmøtested ved Kiwi butikken på Rønvikleira kl. 17:00. Vi diskuterer hvor man ønsker å dra, og det er mulig å samkjøre. Noen ganger deler vi oss opp. Bodø og omegn har mange klatrefelt å boltre seg på. Dette er ikke opplæring i klatring, men en samlingsplass for alle som ønsker noen å klatre med.

Hver tirsdag har vi en kontaktperson som kan svare på spørsmål og hjelpe nye klatrere tilrette. Det er viktig at folk føler seg velkommen og inkludert i miljøet. Liste over kontaktpersoner for sommeren 2023 finner du i PDF fila til høyre.

Første tirsdag i måneden tilrettelegges det for at nybegynnere kan få låne utstyr og bli med ut. Ta kontakt med dem som er ansvarlige den aktuelle tirsdagen, gjerne et par dager i forveien, så kan vedkommende ta med nødvendig utstyr.

Uhell/ulykker under klatring

Dersom det skjer en ulykke under klatring i skal dette rapporteres inn. Dette er ikke for at det skal fordeles skyld, eller at noen skal henges ut. Hensikten med rapporteringen er at vi skal kunne lære av slike situasjoner og unngå at tilsvarende skjer igjen. Ulykker rapporteres inn ved å klikke på denne linken.

Instruks til ansvarlige for tirsdagsklatring innendørs: 

  • Møt opp 15 min. før tirsdagsklatringen begynner (vanligvis 18:00, dvs. oppmøte 17:45) 
  • Sett ut gatebukker med plakater om at tirsdagsklatring pågår (finnes i utstyrsrommet) på mesanin, i hovedrom og i buldrerom. 
  • Ta på gul vest (finnes også i utstyrsrommet). 
  • Du kan gjerne klatre selv, men du har også rolle som “vert” på tirsdagsklatringa. Ta kontakt med nye fjes og spør om de trenger noen å klatre med. Vær tilgjengelig for å svare på spørsmål. Hjelp nybegynnere med utstyr og praktisk klatring (f.eks. ved å henge opp topptau). 
  • Tirsdagsklatringa har ikke noe offisielt “sluttidspunkt”, men du bør være tilgjengelig i minst 2 timer.  
  • Rydd på plass plakater og vest når du drar.

Diverse dokumenter som kan være greit å kikke på:

Ansvarlige tirsdagsklatring sommer 2023

BKK HMS Tiltaksplan etter risikovurderinger - TirsdagsklatringUtendørs

BKK HMS Prosedyre for tirsdagsklatring

BKK HMS hjelpeskjema for risikoanalyse - Tirsdagsklatring Ute

Klippesjekk