Fugløyfestivalen 2023 søker komitémedlemmer

3.-6. august 2023 arrangerer Bodø Klatreklubb den 15. Fugløyfestivalen på Sørfugløy litt sør for Bodø. Festivalen har en sterk tradisjon i klubben og er sommerens høydepunkt for mange. Klubben trenger frivillige som har lyst til å være med og arrangere festivalen - er du en av dem?

Bodø Klatreklubb har arrangert klatrefestival på Fugløya litt sør for Bodø hvert år siden 2009. Fugløya er et naturskjønt område, som også har spesiell og veldig god steinkvalitet (av noen kalt "kreativ granitt"). Det finnes ingen faste installasjoner i fjellet her -- all klatring er enten klatring på naturlige sikringer eller buldring. 

På Sørfugløy er det hurtigbåtkai og en god del feriehus. Her arrangeres festivalen i et stort gammelt naust, og i et samfunnshus som ligger like ved. Alle deltakerne overnatter i telt. Rett over festivalområdet ligger Hagtiden, som er hjem til en stor bestand av lundefugler og andre fuglearter, og der det også finnes flere storveggs-klatreruter av høy kvalitet. Området er del av et naturreservat, og er stengt for klatring fram til august. Festivalen arrangeres derfor første uke i august hvert år (i 2023 blir dette 2.-6. august).

I den sørøstlige enden av øya ligger Ørnesodden. I dette området er det flere veldig fine fjellformasjoner for klatring med mange etablerte ruter, der de fleste er 1-4 taulengder lange. Det er langt å gå hit fra festivalområdet, så under festivalen settes det opp deglig båtskyss mellom Sørfugløy og Ørnesodden. 

Buldringa på Fugløy er også veldig bra, og feltet med buldresteiner begynner bare cirka 100 meter fra festivalområdet. Buldring kan man altså gjøre når som helst under festivalen, uavhengig av båtskyss. 

Hvert år er det flere familier som tar turen til festivalen. Barn og unge bruker å leke fritt rundt på festivalområdet, bade på stranda, og ha fine sommerdager i lag. De som vil kan være med og klatre, og får guiding og hjelp med utstyr fra andre festivaldeltakere. Familiene kan også telte på et rolig område et stykke unna klatrebaren.

Festivalen har mange etablerte aktiviteter:

 • Salg av kioskvarer, mat og drikke i klatrebaren
 • Bli-kjent aktiviteter og volleyballturnering
 • Fadder-ordning der erfarne klatrere tar med mindre erfarne
 • Yoga-økter hver dag
 • Middagsservering
 • Konserter
 • Foredrag
 • Grilling av lam og fest på festivalens siste dag

Bodø klatreklubb er nå på utkikk etter frivillige som har lyst til å være med og arrangere årets festival. Man trenger slett ikke være spesielt god eller erfaren som klatrer for å bidra - det er nok å ha lyst til å lage noe bra sammen med andre! Det finnes også flere hjelpsomme medlemmer i klubben som har deltatt helt siden 2009, og som hjelper til både før og under festivalen. Arbeid som barvakt, middagslaging og dovasking gjøres på dugnad under festivalen. 

Det trengs likevel en Fugløy-komité som kan gjøre forarbeid og planlegging før festivalen. Dette omfatter blant annet:

 • Booke båttransport mellom Sørfugløy og Ørnesodden
 • Avtale leie av naust og samfunnshus 
 • Sette opp og administrere påmelding via klubbens nettside
 • Designe og bestille festival-T-skjorte
 • Søke om skjenkebevilling fra Gildeskål kommune
 • Koordinere hurtigbåttransport av festivaldeltakere til/fra festivalen
 • Innkjøp av mat og drikke

Alle komitéens medlemmer får selvfølgelig gratis festivalpass. 

Har du lyst til å bidra, eller lurer du på noe? Send en epost til styret i klubben på bkkstyret@bodoklatreklubb.no. Hvis du har spørsmål kan du også kontakte styremedlem Kjersti Iversen (tidligere Fugløykomité-medlem) eller styreleder Martin Skjelvareid. 

Festivalområdet med Hagtind i bakgrunnen
Buldretravers like ved festivalområdet
Samling utenfor klatrebaren
Volleyball på stranda