Kameratredningskurs

Hva gjør du hvis klatrepartneren din skader seg flere taulengder over bakken? Du er den nærmeste til å hjelpe. Dere er i en krevende situasjon.
Kameratredning handler om å være best mulig forberedt hvis klatrepartneren din trenger hjelp.
Bodø klatreklubb arrangerer to kurs i kameratredning i juli. Dette er et kurs for deg som har ledet litt på egne sikringer og kan taulagsrutiner på flertauslengder, men som ønsker å kunne mer om redning av medklatrer ved uforutsette hendelser.

14.06.202212:31 Bjørn Svee

Alle som klatrer utendørs, og da særlig i fjellet, vil har nytte av dette kurset. Ulykker kan skje, og da er det viktig å være i stand til å sikre den som er skadet. På kurset får du den grunnleggende kunnskapen for å klare dette. Du får prøve ut alt du lærer gjennom praktiske øvelser under kyndig veiledning fra vår instruktør Georg Waller.

Georg planlegger to kurs i juli:

  • 12. og 13.juli klokka 09-15
  • 21. og 22.juli klokka 09-15

Kursene gjennomføres selvsagt utendørs, også om været ikke er det aller beste. Dårlig vær øker bare realismen i det hele.

Du tar selvsagt med utstyr for utendørsklatring: tau, sele, taubrems av typen Petzl Reverso eller lignende (ikke Grigri), hjelm, klatresko, noen skrukarabinere, ekspresslynger, slynger og prusik (minimum to). Ta gjerne med noen kiler også dersom du har (trenger ikke hele racket).

Dersom du har boka "Kameratredning for klatrere" av Geir Grimeland (Ev. "Når uhellet er ute" som er en eldre utgave av boka), kan det være nyttig å kikke litt i denne før kurset. Da har du en liten teoretisk bakgrunn som vil kunne gi mer utbytte av kurset.

Oppmøtested og/eller felles kjøring avtales med Georg og øvrige deltakere når det nærmer seg.

Prisen på kurset er:

  • For medlemmer av BKK kr 1200,-
  • For ikke medlemmer kr 1400,-

Betaling utføres med Vipps. Jobber med å få dette på plass. Inntil videre er det bare å melde seg på så tar vi betalingen når dette er i orden.

Maks antall deltakere pr kurs er fire, så her gjelder det å være rask. Deltaker må være over 16 år (De under 18 år må ha skriftlig godkjenning fra foresatte).

Påmelding via e-post kurs@bodoklatreklubb.no

Georg Waller