Bodø klatreklubb har siden 2003 drevet klatregrupper for barn. Innhold og organisering har variert en del, men fokuset har hele tiden vært å gi barn et tilbud litt utenom den typiske organiserte barneidretten. 

Frem til åpning av ny klatrehall på Mørkved skjer barneklatringa på onsdager fra kl 17:00 til kl 20:00, hovedsakelig i buldrehallen på Alstad. Barneklatringa fortsetter i nyhallen når den åpner, og vi fortsetter klatretidene som før.

Per nå er gruppene fulle, så nye påmeldte vil bli satt på venteliste.

 

Vi trenger aktive foreldre til å bistå våre trenere fremover og dersom du ønsker å hjelpe til med dette kan du sende epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Priser:
Bodø klatreklubb stiller med nødvendig utstyr og instruktører, og står ansvarlig for leie av klatrerom i perioden inne. I prisene inngår leie for utstyr og lokaler. Foreldre/foresatte som deltar som instruktør/ansvarlig betaler halv pris for deltakende barn.

For deltakelse i barneklatregruppen er det i 2019 vedtatt følgende klatreavgifter:

 

Pr.Barn:

Medlemskap (må være medlem)

Kr 100,- pr år

Januar - Mai

Kr 950,-

August  –  Desember

Kr 950,-

 

Betaling skjer på faktura som vil bli sendt ut per mail etter oppstart. Alle som skal delta må melde seg inn i klubben via Min idrett(søk opp Bodø Klatreklubb). Medlemskap er gyldig et kalenderår, klatrekontingent er pr. semester.

Her står det beskrevet hvordan du lager deg brukerkonto: https://itinfo.nif.no/Min_idrett_Brukerveiledninger#Ny_Bruker
...hvordan du legger til ditt barn i Min idrett: https://itinfo.nif.no/Min_idrett_Brukerveiledninger#Legg_til_familie
...og hvordan du søker medlemskap i klubben for han/henne: https://itinfo.nif.no/Min_idrett_Brukerveiledninger#Legg_til_klubb_for_familie
 
Det er valgfritt om foresatt ønsker å være medlem, men det anbefales ettersom du da er med å støtter klubbens aktiviteter. 
Hvordan du søker medlemskap er beskrevet her: https://itinfo.nif.no/Min_idrett_Brukerveiledninger#Finn_ny_klubb
 
NB! Vi har ikke Drop-in timer 

Opplæring:
Klatring er verden over ansett som en risikosport. Ved uriktig bruk av utstyr og/eller feile vurderinger er faren for ulykker alltid til stede. Sikkerhet ved klatring må derfor alltid stå i fokus. Det er viktig at vi som driver med sporten har den kunnskapen som skal til for å minimalisere risikoen for skader eller det som verre er. Barn har ikke samme vurderingsevne som voksne ved vurdering av farer og sikkerhet. Vi har derfor sett det nødvendig av at en voksen person følger med barna ved klatringen. Bodø klatreklubb vil ved våre instruktører gi dere en enkel opplæring i bruk at utstyr og sikring av klatrere. Dette slik at dere har den nødvendige kunnskap som skal til for å ta ansvar for sikkerheten ved barnas klatring.

Selv om Bodø klatreklubb har forsikring gjennom Norges klatreforbund og Norges idrettsforbund, er det foreldre/foresatte som har ansvaret for deres barns sikkerhet under all aktivitet i forbindelse med klatring. Det er derfor viktig at dere tilegner dere kunnskap om bruk av utstyr og sikring ved klatring, slik at barna kan klatre under trygge forhold. Verken barna, dere eller vi er tjent med uhell eller ulykker av noe slag.