Fugløya er en perle av et klatreparadis, med et mangfold av klatreruter og buldreproblemer. Klatringen preges av velsikrede risslinjer i god granitt, samt buldring med mulighet for alle graderinger.

Fugløya klatrefestival har en familievennlig profil der både små og store kan kose seg med klatring, buldring, lek og og bading på kritthvite strender, eller fjelltur i vakkert Nordnorsk kystlandskap.

Sørfugløy ligger i Gildeskål Kommune i Nordland, og nås kun ved båt. Hurtigbåt går fra Bodø kun onsdag, fredag og lørdag kl 16.00, med retur fra Fugløya (til Bodø) fredag og lørdag ca kl 10.30, og søndag ca kl 18.45 (anløp Bodø ca kl 2030). Festivaldeltakere oppfordres på det sterkeste til å booke plass på hurtigbåten. Dette garanterer plass på båten. Booking gjøres her: http://booking.torghatten-nord.no/…

Det blir som tidligere år helstekt lam på lørdagskvelden, god musikk og høy stemning.

Dersom behovet for hviledag melder seg eller energien generelt bobler over blir det både slakk line og beachvolley på den kilometerlange stranda. Veldig forfriskende bademuligheter etter mange timer i veggen er det også.

Det blir satt opp daglig båtskyss til klatrefeltene på Ørnesodden nord på øya. Det er også muligheter for å bli med en erfaren klatrer på tur en dag i løpet av festivalen for de som ikke har klatret i fjellet før.

I kaféen selges det middag torsdag og fredag, og i tillegg kan man få kjøpt vafler, pølser, snacks og drikke. Baren har skjenkebevilling. Her får man kjøpt god og kald brus/øl/cider, så ingen grunn til å ta med selv (oversikt over utvalg og priser kommer). Det er mulig å betale med kort, VIPS og kontant.

Det er ikke butikk på øya, så sørg for å ta med nødvendig mat til eget behov.

Overnatting i telt på festivalområdet. Husk telt, sovepose, underlag og alt det andre!

Det blir satt av et eget område av campen til barnefamilier, og vi satser på å få til en ordning med barnepass på rundgang blant foreldrene slik at alle får seg noen turer i høyden.

Toalett er tilgjengelig på festivalområdet, men ikke dusj. Bekken og havet fungerer fint til en enkel vask.

Klatrefører for Bodø-regionen (Polarsirkelklatring) er dessverre utsolgt, men det vil bli mulig å låne fører for Fugløya under festivalen. Totalt er det etablert ca 160 ruter og nesten like mange buldre, men det er fortsatt mange jomfruelige linjer som venter på deg.

Priser:

Voksen: 1000 kr før 27. juli, 1400 kr fra og med 27. juli.
Ungdom 13-16 år: 550 kr ,-
Barn 5-12 år: Gratis
Familie: 2000 kr ,-

Inkludert i prisen:
*Daglig båttransport t/r klatrefelt på nordsiden
*Daglig yoga-økt
*Festmiddag på lørdag (helgrillet lam med tilbehør. Sjuuukt digg!)
*Ganske kul t-skjorte

Påmelding ved betaling i Bodø Klatreklubbs nettbutikk: http://www.yourvismawebsite.com/bodo-klatrek…/…/fugloya-2017

Klubbkalender

tir jun 15 @17:00 - 07:00PM
Ungdomstrening

Bodø klatreklubb på facebook

Login